Obama a lansat o campanie de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat, vineri, o campanie de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare americane, denunţând "toleranţa" care există cu privire la acest fenomen, relatează AFP.

144 afișări
Imaginea articolului Obama a lansat o campanie de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Se estimează că o femeie din cinci a fost agresată sexual în perioada studiilor universitare. Din acest total, numai 12% dintre agresiuni au fost semnalate", a subliniat Obama, anunţând lansarea unei campanii de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare din Statele Unite.

"Cu toate că victimele acestor agresiuni sunt în mare parte femei, ştim că bărbaţi sunt de asemenea agresaţi, violaţi", a continuat el.

Amintind înfiinţarea, în ianuarie, a unei entităţi speciale la Casa Albă pentru identificarea mijloacelor de ameliorare a protecţiei femeilor în perioada studenţiei, Obama, tată a două fiice de 13 şi 16 ani, a subliniat că eradicarea violenţei sexuale presupune o responsabilitate comună a tuturor actorilor din cadrul societăţii.

"Ne vom organiza campus cu campus, oraş cu oraş, stat cu stat" pentru combaterea acestui fenomen, a promis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici