Obama a vorbit, în faţa Congresului, cu activişti pentru reforma imigraţiei aflaţi în greva foamei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a mers, vineri, în faţa sediului Congresului, în Washington DC, pentru a vorbi cu activişti aflaţi în greva foamei care solicită reforma imigraţiei.

98 afișări
Imaginea articolului Obama a vorbit, în faţa Congresului, cu activişti pentru reforma imigraţiei aflaţi în greva foamei

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Împreună cu soţia sa Michelle, Barack Obama s-a deplasat la Capitoliu, aflat la sute de metri de Casa Albă, relatează AFP.

Deplasarea nu figura în programul oficial al preşedintelui SUA.

"Preşedintele şi prima doamnă au vizitat persoane care participă la campania 'Post pentru familii'; este vorba de susţinerea celor care sunt în greva foamei pentru a obţine reforma imigraţiei", a declarat un oficial de la Casa Albă care a preferat să păstreze anonimatul.

Începând din 12 noiembrie, activişti pentru drepturile imigranţilor s-au instalat în corturi, în faţa Capitoliului, şi au intrat în greva foamei. Ei cer Camerei Reprezentanţilor să adopte reformele în domeniul imigraţiei.

Pachetul de reforme - o promisiune electorală făcută de Barack Obama în campania electorală din 2008 şi 2012 - a fost adoptat pe 27 iunie de către Senatul SUA, unde sunt majoritari democraţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici