Obama, comparat cu cele "Trei maimuţe înţelepte", într-un banner afişat pe o clădire din Moscova - VIDEO

Preşedintele american, Barack Obama, a primit o urare neobişnuită, luni, la aniversarea a 53 de ani din partea unor persoane care au amplasat pe faţada unei clădiri din Moscova un banner în care liderul de la Casa Albă este comparat cu cele "Trei maimuţe înţelepte".

952 afișări
Imaginea articolului Obama, comparat cu cele "Trei maimuţe înţelepte", într-un banner afişat pe o clădire din Moscova - VIDEO

Obama, comparat cu cele "Trei maimuţe înţelepte", într-un banner afişat pe o clădire din Moscova - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu văd ... Nu aud ... Nu spun adevărul nimănui", se poate citi pe bannerul care îl înfăţişează pe liderul american în ipostaze exagerate, inclusiv cu urechi supradimensionate şi bărbia ascuţită. El apare acoperindu-şi ochii, urechile şi gura, relatează Moscow Times, în ediţia electronică. În cele trei imagini, Obama este comparat cu cele "Trei maimuţe înţelepte": Mizaru, care îşi acoperă ochii, Kikazaru, care îşi acoperă urechile şi Iwazaru, care îşi acoperă gura.

Bannerul, o aparentă ilustrare a unui cunoscut proverb japonez ("nu văd niciun rău, nu aud nimic rău, nu vorbesc de rău"), are ca scop să atragă atenţia asupra a ceea ce studenţii văd ca fiind modul ipocrit al administraţiei americane de a gestiona situaţia din Ucraina, potrivit postului public de televiziune Russia Today.

Substanţa mesajului este clar o critică la adresa preşedintelui. Dar aluzia la maimuţe este rasistă şi nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în Rusia, referitor la Obama, susţine Washington Post. Anul trecut, fosta sportivă Irina Rodnina, care a intrat în politică, a postat pe Twitter o imagine cu Obama şi o banană.

Fotografiile cu bannerul şi o scurtă înregistrare video au circulat masiv, luni, pe Twitter.

Afişe similare au fost îndepărtate din Perm luna trecută. Acestea îl asemănau pe Obama cu diverse animale, inclusiv o oaie şi o maimuţă, cerându-i liderului de la Casa Albă să "iasă afară din Ucraina".

În urma acestui incident, ambasada Statelor Unite la Moscova a scris pe Twitter că fotografia cu bannerul este un fals, dar mesajul a fost şters rapid. Postul de televiziune Russia Today a publicat un scurt filmuleţ cu trei persoane care amplasează bannerul pe clădire. Totodată, potrivit Washington Post, clădirea nu s-ar afla în apropierea ambasadei americane din Moscova, ci a secţiei consulare.

De asemenea, nu se ştie cât timp a rămas afişat bannerul, înainte de a fi dat jos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici