Obama critică acţiunile israeliene de colonizare, reiterând soluţia coexistenţei a două state

Preşedintele SUA, Barack Obama, a criticat joi, la Ramallah, activităţile israeliene de colonizare, reiterând că "posibilitatea soluţiei a două state" - israelian şi palestinian - "continuă să existe".

174 afișări
Imaginea articolului Obama critică acţiunile israeliene de colonizare, reiterând soluţia coexistenţei a două state

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe baza conversaţiilor pe care le-am avut cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Mahmoud Abbas, cred că posibilitatea soluţiei a două state continuă să existe", a declarat Obama în cursul conferinţei de presă organizată împreună cu Mahmoud Abbas.

"Continuarea activităţilor de colonizare nu este constructivă, nu este adecvată şi nu contribuie la avansarea procesului de pace", a adăugat preşedintele SUA, subliniind că problema trebuie rezolvată prin negocieri, nu prin blocarea construcţiilor, cum susţin palestinienii.

La rândul său, Abbas a dat asigurări că palestinienii "sunt pregătiţi să aplice angajamentele asumate în cadrul procesului de pace în scopul ajungerii la coexistenţa a două state, Palestina şi Israel".

"Dar colonizarea este un obstacol catastrofal în calea păcii", a spus Abbas.

Preşedintele SUA este cel mai important lider care se deplasează în teritoriile palestiniene după ce "Palestina" a primit statutul de stat observator la ONU, în noiembrie 2012.

Aproximativ 150 de manifestanţi au protestat în faţa complexului prezidenţial de la Ramallah faţă de prezenţa lui Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici