Obama nu are programate întrevederi cu Putin sau Rohani la Adunarea Generală ONU

Nicio întâlnire între preşedintele american Barack Obama şi omologii săi rus Vladimir Putin şi iranian Hassan Rohani nu este prevăzută în marja Adunării Generale a ONU, la New York, a anunţat luni Casa Albă.

118 afișări
Imaginea articolului Obama nu are programate întrevederi cu Putin sau Rohani la Adunarea Generală ONU

Obama nu are programate întrevederi cu Putin sau Rohani la Adunarea Generală ONU - oficial american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din câte ştiu, niciunul dintre cei doi bărbaţi nu figura în programul preşedintelui pentru săptămâna viitoare", a declarat Joseph Earnest, un purtător de cuvânt al Executivului american, în cursul unei conferinţe de presă.

Ultima întâlnire între Obama şi Putin, angajaţi de câteva luni într-o dispută pe tema crizei ucrainene, datează de la începutul lui iunie, în Franţa. Cei doi lideri s-au întreţinut timp de aproximativ zece minute în marja unei ceremonii organizate cu ocazia aniversării a 70 de ani de la Debarcarea în Normandia.

În urmă cu un an, o eventuală întâlnire între Obama şi Rohani a făcut obiectul unor intense speculaţii la ONU, dar nu a avut loc.

Cei doi preşedinţi au discutat în cele din urmă la telefon după încheierea Adunării Generale. Contact fără precedent la acest nivel între Statele Unite şi Iran de la Revoluţia Islamică din 1979, discuţia telefonică a avut loc în timp ce Rohani era în drum spre aeroport din New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici