Obama se va întâlni cu preşedintele Afganistanului înainte de începerea summitului NATO

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va avea o întâlnire cu omologul său afgan, Hamid Karzai, la Chicago, înainte de începerea summitului NATO care va fi dedicat în mare parte situaţiri din Afganistan, conform unui anunţ de joi al Casei Albe.

65 afișări
Imaginea articolului Obama se va întâlni cu preşedintele Afganistanului înainte de începerea summitului NATO

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consilierul pe probleme de Securitate Naţională al lui Obama, Tom Donilon, a precizat că această întâlnire reprezintă o pregătire a discuţiilor din cadrul summitului. În urma acestuia, se va stabili un plan de transfer a responsabilităţii securităţii către forţele locale din Afganistan, până în 2014, atunci când ar trebui ca trupele străine să se retragă de pe teritoriul acestei ţări.

Afganistanul doreşte să obţină la Chicago un acord de finanţare estimat la 4,1 miliarde de dolari, anual, pentru forţele sale de securitate după această dată.

Obama şi Karzai s-au întâlnit ultima dată pe 2 mai, la Kabul, atunci când preşedintele american a efectuat o vizită surpriză pentru a semna un acord de parteneriat strategic împreună cu omologul său, încadrând condiţiile unei prezenţe a militarilor americani în această ţară până în 2024.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici