Obama va marca 50 de ani de la discursul "I have a dream" în locul în care Luther King l-a susţinut

Barack Obama va marca 50 de ani de la discursul "I have a dream" al lui Martin Luther King, pe 28 august, printr-o intervenţie de la locul în care a fost susţinut discursul istoric, la Washington, a anunţat miercuri Casa Albă.

103 afișări
Imaginea articolului Obama va marca 50 de ani de la discursul "I have a dream" în locul în care Luther King l-a susţinut

Martin Luther King (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, va rosti un discurs pentru a comemora împlinirea a jumătate de secol de la "Marşul asupra Washingtonului pentru Libertate şi Locuri de Muncă", organizat de către pastorul din Atlanta Martin Luther King Jr., simbol al apărării drepturilor civile.

Pe 28 august 1963, Martin Luther King Jr. a rostit în faţa a aproape 250.000 de persoane, pe treptele "Memorialului Lincoln", faimosul discurs public "I have a dream" ("Am un vis") în care şi-a exprimat dorinţa de a detensiona relaţiile între comunităţi.

Aceste cuvinte sunt gravate pe treptele monumentului exact în locul în care a rostit discursul, pe când preşedintele Lyndon B. Johnson promulga legile privind drepturile civile, în 1964 şi 1965.

Washingtonul urmează să celebreze în perioada 21-28 august această aniversare, cu servicii religioase, un marş care va repeta traseul din urmă cu 50 de ani, un "Festival al Libertăţii" şi conferinţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici