Obama: Ziua în care a fost eliminat ben Laden, cea mai importantă a mandatului meu

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că ziua în care a fost eliminat Osama ben Laden a fost cea mai importantă din timpul mandatului său.

95 afișări
Imaginea articolului Obama: Ziua în care a fost eliminat ben Laden, cea mai importantă a mandatului meu

Obama: Ziua în care a fost eliminat ben Laden, cea mai importantă a mandatului meu

Obama, care a revenit din vizita de câteva ore efectuată în Afganistan, a acordat un interviu pe tema raidului împotriva liderului Al-Qaida.

"Trebuia să fie o operaţiune foarte discretă", a declarat Obama în interviul difuzat miercuri de NBC.

Preşedintele a subliniat că doar câţiva membri ai echipei de la Casa Albă ştiau de acest subiect.

"Dacă informaţia ar fi apărut în presă, ben Laden ar fi putut fugi din clădirea din Abbottabad. Nu ştiam dacă nu existau tuneluri subterane spre acel complex", a spus el.

Obama a precizat că a luat decizia singur, după consultări cu vicepreşedintele Joseph Biden, cu secretarul de Stat Hillary Clinton, secretarul Apărării, Robert Gates, şi şeful Statului Major Interarme, Michael Mullen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici