Occupy Wall Street: Ce donaţii a obţinut mişcarea în cinci săptămâni

Mişcarea Occupy Wall Street ar putea fi nevoită să-şi desemneze o structură de conducere şi administrare, pentru a gestiona fondurile de aproape 500.000 de dolari pe care le-a obţinut din donaţii în numai cinci săptămâni, relatează Wall Street Journal, în ediţia online.

875 afișări
Imaginea articolului Occupy Wall Street: Ce donaţii a obţinut mişcarea în cinci săptămâni

Occupy Wall Street: Ce donaţii a obţinut mişcarea în cinci săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Donatorii au oferit o sumă mult mai mare decât se aşteptau protestatarii, determinând mişcarea - până în prezent descentralizată - să ia în considerare crearea unei structuri de organizare.

Membrii comitetului pentru finanţe al mişcării au avut deja întâlniri cu avocaţi şi contabili, pentru a găsi modalităţi de gestionare a fondurilor.

În prezent, protestatarii declară că nu au lideri, iar singura modalitate de luare a deciziilor importante este o adunare generală zilnică, la care toţi participanţii au drepturi egale. Menţinerea acestei situaţii riscă însă să creeze blocaje similare celor din Congresul SUA, cu discuţii prelungite şi în contradictoriu, pentru orice propunere de cheltuire a fondurilor.

"Cred că nu ne-am aşteptat niciodată să strângem atât de mulţi bani", afirmă Chris Cobb, artist şi scriitor din Brooklyn, care a participat la organizarea festivalului Occupalooza. "Votul este o provocare de fiecare dată când vrem să mutăm un cort sau să scoatem gunoiul", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici