OCED: Marea Britanie trebuie să menţină relaţii strânse cu Uniunea Europeană pentru a evita efectele economice negative

Marea Britanie ar trebui să caute cea mai apropiată relaţie posibilă cu Uniunea Europeană după Brexit pentru a reduce efectele negative asupra propriei economii, recomandă Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCED).

694 afișări
Imaginea articolului OCED: Marea Britanie trebuie să menţină relaţii strânse cu Uniunea Europeană pentru a evita efectele economice negative

OCED: Marea Britanie trebuie să menţină relaţii strânse cu Uniunea Europeană pentru a evita efectele economice negative

"Riscul major pentru economie este incertitudinea asociată procesului de ieşire din Uniunea Europeană, care ar putea bloca peste aşteptări bugetele private", se arată în raportul OCED.

"Cu toate acestea, perspectivele menţinerii celei mai apropiate relaţii posibile cu Uniunea Europeană ar conduce la o creştere economică mai puternică", explică specialiştii OCED.

Uniunea Europeană aşteaptă concesii din partea Marii Britanii în privinţa restanţelor şi drepturilor imigranţilor pentru a trece la etapa negocierii viitoarelor relaţii bilaterale. Guvernul Theresa May a exclus posibilitatea rămânerii Marii Britanii în piaţa comunitară şi în uniunea vamală întrucât Bruxellesul ar cere concesii în privinţa libertăţii de circulaţie a cetăţenilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici