Oettinger, viitorul şef al agendei digitale UE, se laudă că poate să folosească un iPhone

Günther Oettinger, candidatul Germaniei la funcţia de comisar european pentru Economie şi societate digitală, s-a lăudat cu priceperea sa online, afirmând că foloseşte Internetul zilnic şi că este în măsură să-şi folosească fără probleme calendarul pe iPhone, relatează site-ul TheLocal.de.

73 afișări
Imaginea articolului Oettinger, viitorul şef al agendei digitale UE, se laudă că poate să folosească un iPhone

Oettinger, viitorul şef al agendei digitale UE, se laudă că poate să folosească un iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisarul în exerciţiu însărcinat cu Energia, care urmează să preia începând din noiembrie portofoliul digital, a declarat pentru Passauer Neue Presse că s-a informat mereu în legătură cu domeniul digital, iar uneori chiar şi-a adăugat singur întâlniri în calendarul de pe iPhone.

Internetul poate oferi o "uşurare", a declarat Oettinger, încercând să răspundă unor temeri porivit cărora nu ar fi calificat pentru această poziţie. "Când caut informaţii, caut online", a spus el, adăugând că este "online în fiecare zi".

În septembrie Oettinger a avertizat un public mai puţin avizat decât el, că este "stupid" să împărtăşeşti fotografii nud online, după ce pe Internet au fost postate mii de imagini în care celebrităţi apar nud.

Într-o audiere recentă în PE, centrată asupra riscurilor implicate de digitalizare, acesta a declarat că "dacă cineva este la fel de stupid ca o vedetă să-şi facă o poză nud şi să o posteze online, nu se poate aştepta ca noi să-i asigurăm protecţia". "Prostia este un lucru de care persoanele pot fi salvate doar parţial", a mai spus candidatul german.

Utilizatorii de Internet au discutat despre eforturile lui Oettinger - în domeniul digital şi nu numai - pe Twitter, sub hashtagul #OMGoettinger.

Oettinger s-a aflat într-o situaţie ridicolă după ce o înregistrare video, în care citea un discurs într-o engleză departe de a fi perfectă, a devenit virală pe Internet, în 2010. Cu doar puţin timp înainte susţinuse un discurs înflăcărat despre importanţa de a vorbi limba engleză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici