Oficial american: SUA au refuzat să acorde viză de intrare ministrului iranian de Externe, care urma să participe la o reuniune ONU

Statele Unite au refuzat să acorde viză de intrare ministrului iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, care i-ar fi permis să participe joi la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU la New York, a declarat un oficial, citat de site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

2664 afișări
Imaginea articolului Oficial american: SUA au refuzat să acorde viză de intrare ministrului iranian de Externe, care urma să participe la o reuniune ONU

Sursa FOTO: Hepta.ro

Oficialul american a făcut aceste afirmaţii luni, sub protecţia anonimatului, însă Departamentul de Stat al SUA a refuzat momentan să comenteze situaţia.

Misiunea Iranului către Naţiunile Unite a comunicat că: "nu am primit nicio comunicare oficială, nici din partea SUA, nici din partea ONU, cu privire la viza ministrului de externe Zarif".

În conformitate cu "acordul privind sediul ONU din 1947", Statele Unite au obligaţia ca în general să permită accesul diplomaţilor străini la sediul Naţiunile Unite. Însă Administraţia de la Washington susţine că poate refuza acordarea de vize din motive de "securitate, terorism şi politică externă".

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici