Oficial palestinian: Negocierile indirecte între Israel şi mişcarea Hamas se vor relua duminică

Negocierile indirecte pentru o încetare durabilă a focului în Fâşia Gaza urmează să se reia duminică, la Cairo, unde o delegaţie israeliană este aşteptată, a declarat sâmbătă seara un oficial palestinian.

210 afișări
Imaginea articolului Oficial palestinian: Negocierile indirecte între Israel şi mişcarea Hamas se vor relua duminică

Oficial palestinian: Negocierile indirecte între Israel şi mişcarea Hamas se vor relua duminică (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a refuzat vineri prelungirea unui armistiţiu de trei zile, acuzând Israelul că refuză să avanseze în discuţiile ce trebuie să conducă, potrivit palestinienilor, la anularea blocadei ce afectează enclava.

Oficialul palestinian, unul dintre negociatorii trimişi la Cairo, nu a îndepărtat posibilitatea ca un nou armistiţiu provizoriu să fie anunţat înainte de discuţiile de duminică.

De la reluarea ostilităţilor vineri dimineaţă, combatanţii palestinieni au lansat zeci de rachete asupra teritoriului Israelului, care, în replică, a vizat aproximativ o sută de obiective din Fâşia Gaza.

Egiptul în îndemnat în repetate rânduri, în calitate de mediator, la încetarea războiului în Fâşia Gaza, care s-a soldat cu aproape 2.000 de morţi din 8 iulie, majoritatea civili palestinieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici