Oficial rus: Relaţiile noastre cu SUA vor rămâne foarte dificile. Merkel, responsabilă de prelungirea sancţiunilor

Relaţiile Rusiei cu SUA vor rămâne "foarte dificile", afirmă deputatul rus Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, acuzând-o pe Angela Merkel, influenţată de Washington, că este responsabilă de hotărârea UE de prelungire a sancţiunilor contra Moscovei.

3144 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Relaţiile noastre cu SUA vor rămâne foarte dificile. Merkel, responsabilă de prelungirea sancţiunilor

Angela Merkel (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Nu văd nicio posibilitate de îmbunătăţire a relaţiilor Statelor Unite cu Rusia. Relaţiile vor rămâne foarte dificile. Statele Unite vor coopera cu noi doar în acele domenii în care nu sunt alte opţiuni", a declarat Aleksei Puşkov, citat de site-ul agenţiei TASS.

"Situaţia cu Europa este oarecum diferită, deşi nu trebuie subestimată influenţa Statelor Unite în Europa, în special asupra Germaniei şi asupra Angelei Merkel", a continuat Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

"Dacă Angela Merkel nu ar fi avut o anumită poziţie, cred că Uniunea Europeană ar fi trecut poate nu neapărat la anularea tuturor sancţiunilor, dar măcar la atenuarea acestora", a subliniat deputatul rus.

Poziţia dură a Angelei Merkel în această problemă are legătură cu influenţa americană asupra Germaniei, a adăugat Puşkov.

"De aceea, cred că, dacă vor exista îmbunătăţiri ale relaţiilor cu Europa în viitor, vor fi doar în anumite domenii", a subliniat oficialul rus.

Uniunea Europeană a decis recent prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene. "Pe 21 decembrie 2015, Consiliul Uniunii Europene a prelungit cu şase luni sancţiunile contra Rusiei, până pe 31 iulie 2016", se arată într-un comunicat oficial. "Sancţiunile, introduse pe 31 iulie 2014, au fost o reacţie la acţiunile Rusiei în estul Ucrainei", aminteşte Consiliul UE. Sancţiunile impuse Rusiei vizează domeniul energiei, sistemul bancar şi industria rusă de apărare. Decizia a fost luată în pofida apelurilor premierului Italiei, Matteo Renzi, de relaxare a regimului sancţiunilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici