Oficial rus: SUA ar putea fi cel mai mare partener al Rusiei dacă şi-ar depăşi problemele interne

Washingtonul ar putea deveni cel mai mare partener al Moscovei, dacă Statele Unite reuşesc să îşi depăşească disputele interne, a declarat marţi Serghei Kisliak, fostul ambasador rus în SUA, relatează site-ul agenţiei Tass.

958 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: SUA ar putea fi cel mai mare partener al Rusiei dacă şi-ar depăşi problemele interne

Oficial rus: SUA ar putea fi cel mai mare partener al Rusiei dacă şi-ar depăşi problemele interne

"Reducerea tensiunilor între cele două state ar trebui să fie făcută în atât în interesul nostru, cât şi al lor, însă partea americană trebuie să depăşească mai întâi probleme interne: confruntarea între republicani şi democraţi şi între presă şi Casa Albă. Disputele interne blochează perspectiva Statelor Unite atunci când vine vorba de importanţa rezolvării problemelor de securitate pe termen lung, inclusiv îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia", a declarat Kisliak.

Acesta a afirmat că o întrevedere a celor doi lideri, Donald Trump şi Vladimir Putin, este importantă în rezolvarea comună a problemelor internaţionale.

"Întâlnirile între liderii de stat sunt mereu importante, deoarece permit părţilor implicate să discute direct, fără ajutorul conferinţelor de presă sau interviurilor. Acestea mereu au condus la o mai bună înţelegere a perpectivelor liderilor. În mod obiectiv, există un număr mare de probleme care trebuiesc rezolvate prin efortul comun al Rusiei şi al Statelor Unite, precum terorismul, care este o problemă căreia Rusia şi SUA trebuie să îi se adreseze împreună", a afirmat oficialul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici