Oficial SUA: Armata rusă a oprit avansarea spre Kiev şi trece în poziţii defensive

Forţele militare ruse aflate în apropierea oraşului Kiev s-au poziţionat defensiv şi nu mai avansează, afirmă un oficial din cadrul Departamentului american al Apărării, după ce oficiali de la Moscova au semnalat că trupele ruse s-ar putea concentra doar în regiunea separatistă Donbas.

5157 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Armata rusă a oprit avansarea spre Kiev şi trece în poziţii defensive

Oficial SUA: Armata rusă a oprit avansarea spre Kiev şi trece în poziţii defensive

"Forţele militare ruse au oprit orice acţiune din punctul de vedere al avansării spre Kiev", a declarat un oficial de la Pentagon, sub protecţia anonimatului. Totuşi, atacurile aeriene şi balistice continuă, a precizat oficialul american.

Armata ucraineană a anunţat vineri seară că şase rachete ruse de croazieră au lovit un comandament aerian din oraşul Vinniţia, provocând daune majore.

Serviciile de informaţii militare americane anunţă că armata ucraineană continuă să opună rezistenţă la periferia de est a capitalei, precum şi în oraşul Cernihiv (Cernigău), situat în nordul Ucrainei.

În acelaşi timp, un alt oficial american afirmă că Rusia a început să transfere în Ucraina trupe care erau staţionate în regiuni separatiste din Georgia. În plus, Rusia menţine 22 de nave militare în Marea Neagră şi în Marea Azov, în largul coastelor Ucrainei.

Un oficial militar rus a anunţat, vineri după-amiază, că Administraţia Vladimir Putin analizează posibilitatea limitării operaţiunilor militare doar la regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, ceea ce ar însemna o reducere a amplorii ofensivei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici