Oficial ucrainean: "Vom lansa contraofensiva când vom fi gata"

Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat luni că Ucraina îşi va lansa contraofensiva împotriva trupelor ruse când va fi gata, adăugând că este doar o chestiune de timp până când ţara va atinge nivelul necesar de pregătire militară pentru a face acest lucru.

1983 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: "Vom lansa contraofensiva când vom fi gata"

Hepta

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a declarat pentru Associated Press că aliaţii Ucrainei ajută guvernul să stângă echipament tehnic necesar lansării atacului, livrând vehicule blindate grele şi muniţie.

Dar el şi-a exprimat, de asemenea, frustrarea că uneori oficialii din ţările aliate „promit un lucru şi fac unul complet diferit”. Nu a dat alte detalii în privinţa acestui aspect. 

„Dacă nu suntem pregătiţi, atunci nimeni nu va începe contraofensiva nepregătit”, a spus el citat de AP News

Vorbind despre scurgerea majoră de informaţii din SUA, Danilov a subliniat că nu o consideră dăunătoare, subliniind că Ucraina nu împărtăşeşte nimănui informaţii extrem de sensibile.

„Dacă cineva crede că raportăm cuiva, atunci se înşeală profund”, a spus el.

„Asemenea chestiuni sensibile de securitate sunt decise în întâlniri închise cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy şi abia acolo se va decide când, în ce direcţie şi în ce ritm ne vom elibera teritoriul”, a adăugat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici