Oficiali americani: nu se observă nicio schimbare în postura forţelor nucleare ruseşti

În ciuda recentelor ameninţări nucleare din partea unor înalţi oficiali ruşi, Statele Unite nu au detectat niciun semn privind modificarea forţelor nucleare ruseşti, a declarat pentru CNN un înalt oficial militar american şi un înalt oficial al administraţiei.

637 afișări
Imaginea articolului Oficiali americani: nu se observă nicio schimbare în postura forţelor nucleare ruseşti

MEDIAFAX FOTO

Drept urmare, SUA nu a făcut nicio schimbare în propria postură. 

„Nu avem indicii privind o schimbare a poziţiei forţelor strategice a Rusiei şi continuăm să monitorizăm situaţia. Nu am văzut nimic care să justifice o schimbare în poziţia propriilor forţe strategice în acest moment”,  a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate pentru CNN.

Liderii ruşi au ridicat în mod repetat perspectiva războiului nuclear în ultimele luni.

Cu fiecare ameninţare, SUA şi aliaţii săi au monitorizat forţele nucleare ruseşti pentru semne de mişcare sau pregătiri pentru desfăşurarea lor.

Cel mai recent, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat la sfârşitul lunii aprilie că ameninţarea unui conflict nuclear „creşte în fiecare zi”.

"Există o astfel de perspectivă astăzi? (Din păcate,) da. Şi creşte în fiecare zi din motive bine cunoscute", a spus vicepreşedintele consiliului rus de securitate. 

Nu era prima dată când în acest an Medvedev ridica perspectiva unui război nuclear. În ianuarie, el a postat pe Telegram despre sprijinul SUA şi NATO pentru Ucraina, menţionând că „înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate declanşa un război nuclear”.

Marţi, parada de Ziua Victoriei a Rusiei a prezentat părţi ale forţelor nucleare ale Rusiei, inclusiv sistemul de apărare aeriană de ultimă generaţie, S-400, şi sistemul balistic intercontinental, Yars.

„S-a declanşat un adevărat război împotriva patriei noastre”, a spus Putin marţi, susţinând în mod fals că Occidentul a provocat războiul din Ucraina.

„Am respins terorismul internaţional şi, pentru a se potrivi, vom apăra locuitorii din Donbas şi ne vom asigura propria siguranţă. Rusia nu are naţiuni neprietenoase în Vest sau în Est”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici