Oficiali britanici şi francezi se vor întâlni joi pentru a semna un acord privind migraţia

Oficiali britanici şi francezi se vor întâlni joi în oraşul francez Calais pentru a semna un acord privind situaţia imigranţilor din zona respectivă, unde zilnic mii de refugiaţi încearcă să ajungă în Marea Britanie prin traversarea Eurotunelului, relatează BBC News Online.

94 afișări
Imaginea articolului Oficiali britanici şi francezi se vor întâlni joi pentru a semna un acord privind migraţia

Oficiali britanici şi francezi se vor întâlni joi pentru a semna un acord privind migraţia (Imagine: Shutterstock)

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, şi omologul său britanic, Theresa May, vor discuta joi un acord privind colaborarea celor două state în problema migraţiei din portul Calais, situat în nordul Franţei, unde mii de imigranţi încearcă zilnic să se urce în trenurile de mare viteză aflate în deplasare care trec prin tunelul de sub Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Propunerea de acord va conţine mai multe măsuri de securitate în jurul zonei de trecere dintre cele două ţări, unde locuiesc mii de imigranţi, fiind luată în discuţie şi oferirea de suport umanitar pentru refugiaţi. Cei doi oficiali vor vizita zona respectivă din apropierea tunelului şi se vor întâlni cu organizaţii de ajutorare a imigranţilor.

După întâlnirea din oraşul Calais, ministrul francez de Interne va efectua o vizită în Berlin pentru a discuta cu omologul său german despre politicile europene privitoare la problema migraţiei.

Situaţia tensionată din Calais face parte din problema mai mare a imigranţilor cu care se confruntă statele europene. Mai mult de 240.000 de imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia şi în Grecia, în decursul acestui an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici