Oficialii Uniunii Europene se vor întâlni pentru a discuta despre raportul ONU privind Myanmar

Oficialii Uniunii Europene au anunţat că vor organiza o întâlnire săptămâna aceasta în Bruxelles pentru a discuta cu autorii raportului ONU privind situaţia din Myanmar, unde forţele armate au comis crime împotriva umanităţii, relatează Reuters.

191 afișări
Imaginea articolului Oficialii Uniunii Europene se vor întâlni pentru a discuta despre raportul ONU privind Myanmar

Oficialii Uniunii Europene se vor întâlni pentru a discuta despre raportul ONU privind Myanmar

„Cei care sunt responsabili pentru încălcările grave şi sistematice ale drepturilor omului trebuie aduşi în faţa justiţiei. Orice paşi pe care îi va face Uniunea Europeană vor fi discutaţi iniţial cu reprezentanţii statelor membre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt, crimele împotriva musulmanilor Rohingya relevate în raportul ONU dezvăluie o situaţie „extrem de serioasă” în Myanmar.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni împotriva Myanmarului care sunt încă în vigoare, dar acestea nu l-au vizat momentan pe comandantul-şef.

Potrivit documentului, liderul militar Min Aung Hlaing, împreună cu alţi cinci comandaţi, trebuie judecaţi în faţa unui tribunal internaţional.

Conform raportului, forţele armate din Myanmar au comis crime împotriva umanităţii, inclusiv ucideri, abuzuri sexuale, tortură, violenţă împotriva copiilor şi pagube materiale prin distrugerea mai multor sate.

În regiunea Rakhine, unde sute de mii de persoane de etnie rohingya au fost forţaţi să îşi părăsească propriile case, au fost găsite dovezi clare de genocid, a informat misiunea ONU în Myanmnar.

Raportul, care s-a concentrat asupra unor evenimente care au început încă din anul 2011, sugerează că acestea "fac cu siguranţă parte din cele mai grave crime comise".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici