Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul, după activarea unor celule teroriste

Ofiţerii forţelor de ordine franceze au primit ordin să poarte armele la ei tot timpul şi să renunţe la activităţile pe reţelele de socializare, pentru că mai multe celule teroriste au fost reactivate în ultimele 24 de ore în Franţa, a declarat sâmbătă o sursă din poliţia franceză, citată de CNN.

255 afișări
Imaginea articolului Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul, după activarea unor celule teroriste

Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul, după activarea unor celule teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahmedy Coulibaly, autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste, şi al luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, soldată vineri cu patru morţi, şi-a sunat mai mulţi apropiaţi cărora le-a cerut să comită atentate împotriva poliţiştilor din Franţa. El a fost ucis ulterior, în asaltul de vineri al forţelor de ordine asupra magazinului din Paris.

Pe de altă parte, unul dintre fraţii Kouachi, autorii atacului de miercuri de la redacţia revistei Charlie Hebdo, ar fi avut legături cu Umar Farouk AbdulMutallab, nigerianul care a încercat să detoneze o bombă la bordul unui avion, deasupra oraşului american Detroit, în ziua de Crăciun în 2009.

Informaţia nu a fost confirmată de oficialii francezi, în condiţiile în care anchetatorii încă încearcă să clarifice toate legăturile dintre Coulibaly şi fraţii Kouachi, care au comis în ultimele zile o serie de atacuri în Franţa, soldate în total cu 17 morţi.

Un jurnalist yemenit, Mohammed al-Kibsi, a declarat pentru CNN că s-a întâlnit şi a discutat cu Said Kouachi în Yemen în 2011 şi 2012. Kouachi, care studia gramatica limbii arabe, şi Umar Farouk AbdulMutallab au fost anterior colegi de apartament la Sanaa, capitala yemenită, şi se rugau împreună în acelaşi loc, a precizat al-Kibsi.

AbdulMutallab execută în prezent o condamnare la închisoare pe viaţă pentru tentativa de atentat asupra avionului Northwest din 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici