Om de afaceri legat de oligarhul Deripaska, arestat în Marea Britanie. A fost ridicat dintr-un conac de 5 milioane de lire sterline

Omul de afaceri britanic Graham Bonham-Carter - a cărui extrădare este cerută de autorităţile americane, care îl acuză că l-a ajutat pe oligarhul rus Oleg Deripaska (patronul gigantului de aluminiu Rusal), să eludeze sancţiunile americane -, a fost arestat în Regatul Unit.

472 afișări
Imaginea articolului Om de afaceri legat de oligarhul Deripaska, arestat în Marea Britanie. A fost ridicat dintr-un conac de 5 milioane de lire sterline

Om de afaceri legat de oligarhul Deripaska, arestat în Marea Britanie

Agenţia britanică împotriva crimei organizate (NCA) a informat despre măsura luată împotriva lui Bonham-Carter, în vârstă de 62 de ani, care aparţine face parte din aceleeaşi familie cu celebra actriţă Helena Bonham-Carter.

El fost arestat de agenţii Scotland Yard în Cranleigh, Surrey, unde locuieşte într-un conac de 5,5 milioane de lire sterline.

Apoi, afaceristul s-a prezentat în faţa Westminster Magistrates' Court din Londra, care l-a eliberat pe cauţiune. Omul de afaceri este suspectat că ar fi legat de oligarhul Deripaska (în vârstă de 52 de ani), sancţionat de Statele Unite în 2018 în legătură cu presupusa imixtiune a Rusiei în alegerile americane din 2016, prin proprietăţi din Statele Unite şi Marea Britanie a căror provenienţă este ascunsă prin companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice şi alte teritorii numite paradisuri fiscale.

Bonham-Carter este acuzat şi de încălcarea legislaţiei privind sancţiunile legate de războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici