OMS anunţă că în China nu există niciun semn de transmitere între persoane a virusului H7N9

În China nu există niciun semn de transmitere de la o persoană la alta a virusului H7N9 al gripei aviare, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în pofida creşterii numărului de infecţii, care au ajuns în prezent la 21 de cazuri şi şase decese.

102 afișări
Imaginea articolului OMS anunţă că în China nu există niciun semn de transmitere între persoane a virusului H7N9

OMS anunţă că în China nu există niciun semn de transmitere între persoane a virusului H7N9 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Chiar dacă nu cunoaştem originea infecţiei, pentru moment nu există probe" cu privire la o transmitere între oameni a tulpinei H7N9 a gripei aviare, a declarat, într-o conferinţă de presă, Michael O'Leary, reprezentantul OMS în China.

Între contaminările înregistrate figurează şi cea a unui bărbat din Shanghai, mort din cauza virusului H7N9, ai cărui doi fii au fost spitalizaţi, unul dintre ei decedând şi el. Însă analizele celor doi fii s-au dovedit negative în privinţa H7N9.

"Acest focar în familie ridică posibilitatea unei transmiteri de la om la om, dar două dintre cazurile din acest focar familial nu au fost confirmate de analize de laborator şi nu există alte probe ale unei transmiteri continue interumane", a declarat O'Leary, la Beijing.

Tulpina gripală H7N9, care până în prezent a infectat, potrivit unor informaţii oficiale, exclusiv persoane în estul Chinei, nu era transmisă, până în prezent, la om.

Cea mai cunoscută formă de gripă aviară, cea produsă de virusul N5H1, s-a soldat cu peste 360 de morţi în întreaga lume, în perioada 2003-12 martie 2013, potrivit OMS. Cercetătorii se tem că o mutaţie ar putea să permită contaminarea de la persoană la persoană, ceea ce poate declanşa o pandemie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici