OMS: Gripa porcină a provocat moartea a 9.596 de persoane în întreaga lume

Virusul gripal A/H1N1 a provocat moartea a cel puţin 9.596 de persoane în întreaga lume, în ultima săptămână înregistrându-se 828 de noi decese, potrivit noului bilanţ comunicat de OMS.

23 afișări
Imaginea articolului OMS: Gripa porcină a provocat moartea a 9.596 de persoane în întreaga lume

OMS: Gripa porcină a provocat moartea a 9.596 de persoane în întreaga lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie, cu 6.131 de decese (în plus cu 253 în ultimele şapte zile), dar numărul deceselor se multiplică rapid şi în Europa, în ultima săptămână înregistrându-se cel puţin 324 de decese (totalul fiind de 1.242).

"Cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să se intensifice, gripa a atins nivelul de vârf şi a început să regreseze în majoritatea ţărilor europene occidentale, în principal în Belgia, Islanda, Irlanda, Olanda, Spania, Portugalia, Italia şi Germania", precizează OMS.

"În Europa de Nord, intensitatea gripei rămâne ridicată, chiar dacă a început să scadă în Norvegia, Suedia şi Danemarca. În Europa Centrală şi de Est, virusul continuă să se propage, în special în Albania, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Polonia, România, Muntenegru, Slovenia şi Turcia", adaugă OMS.

În schimb, afecţiunile gripale par să se diminueze în Georgia, Bulgaria şi Ucraina, iar în Rusia numărul cazurilor de gripă a atins recent momentul de vârf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici