OMS: Mai avem de parcurs un drum lung până când Covid-19 nu va mai fi o pandemie

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situaţii de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a spus că trebuie să se ajungă la un punct în care lumea controlează foarte bine noul coronavirus înainte ca acesta să nu mai fie considerat o pandemie.

306 afișări
Imaginea articolului OMS: Mai avem de parcurs un drum lung până când Covid-19 nu va mai fi o pandemie

OMS: Mai avem de parcurs un drum lung până când Covid-19 nu va mai fi o pandemie

”Avem de parcurs un drum foarte lung înainte de a lua o decizie în acest sens”, a declarat Ryan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentantul OMS a spus că ţările încearcă să găsească o cale spre un nou normal şi „vom avea de parcurs acest drum o perioadă lungă de timp”, scrie CNN.

Ryan a explicat că Regulamentele internaţionale de sănătate permit doar două opţiuni: fie există o urgenţă globală de sănătate publică, fie nu există.

„În mod evident, putem reduce nivelul de alertă la nivel naţional, regional şi global, prin procesul nostru sistematic de evaluare a riscurilor”, a spus Ryan. „În prezent, în mod evident, considerăm că riscurile sunt încă mari”, a mai spus reprezentantul OMS.

Pe măsură ce trece timpul, OMS ar putea lua în considerare retrogradarea nivelului de risc pentru fiecare ţară, dar „pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să avem un control ridicat asupra virusului, să supraveghem sănătatea publică foarte bine şi să avem sisteme de sănătate mai puternice pentru a face faţă posibilelor cazuri recurente".

"Cred că va trebui să rămânem în alertă şi să ne asigurăm că suntem gata să răspundem", a conchis Ryan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici