COVID-19: OMS raportează un nou record de îmbolnăviri în 24 de ore

Peste 9.000 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, iar numărul de îmbolnăviri anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost de 284.196, un record la nivel global de la izbucnirea pandemiei.

11737 afișări
Imaginea articolului COVID-19: OMS raportează un nou record de îmbolnăviri în 24 de ore

Sursa FOTO: Profimedia

Numărul total de cazuri de COVID-19 se apropie de 16 milioane, după ce OMS a raportat, vineri, un record în ceea ce priveşte noile infecţii la nivel global.

Recordul anterior a fost stabilit pe 18 iulie, când au fost 259.854 de noi cazuri de infecţie.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost 9.753 de decese în întreaga lume, ceea ce a dus numărul total la 628.903, a informat OMS, citat de AFP.

Pentru a doua zi consecutivă, Statele Unite au înregistrat vineri peste 70.000 de cazuri noi de coronavirus şi peste 1.000 de decese într-o perioadă de 24 de ore.

Potrivit Worldmeters, SUA au avut vineri 78.009 de noi cazuri şi numărul total al infecţiilor a ajuns la peste 4,2 milioane. Un număr de 1.141 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore după ce au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, iar totalul deceselor a ajuns la 148.490.

În ultimele 11 zile, numărul de cazuri noi raportate în fiecare zi a depăşit 60.000.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că o creştere a ratelor de deces urmează la trei până la patru săptămâni după creşterea numărului infecţiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici