Omul lui Putin, pus pe fapte mari, după ce a pus pe picioare gruparea Wagner: Formăm miliţia populară

Yevgheny Prigojin, omul de afaceri rus cunoscut sub numele de „Bucătarul lui Putin” şi considerat a fi adevăratul lider al celebrei companii de mercenari Wagner, a spus că un reprezentant al său construieşte „structuri defensive” şi formează „o miliţie populară” în regiunea rusă a Belgorod, nu departe de graniţa cu Ucraina invadată de trupele Kremlinului.

911 afișări
Imaginea articolului Omul lui Putin, pus pe fapte mari, după ce a pus pe picioare gruparea Wagner: Formăm miliţia populară

Omul lui Putin, pus pe fapte mari, după ce a pus pe picioare gruparea Wagner: Formăm miliţia populară

Prigojin, cunoscut sub numele de „Bucătarul lui Putin” pentru că este considerat apropiat de liderul de la Kremlin şi pentru că şi-a făcut avere în domeniul restaurantelor, se află sub sancţiunile UE şi SUA şi se crede, de asemenea, că este organizatorul aşa-numitei „fabricii de troli” din San Petersburg, care umple web-ul cu comentarii în favoarea guvernului rus.

„Lucrăm activ cu regiunea Belgorod, unde l-am trimis pe reprezentantul meu, eroul Rusiei, Andrey Bogatov, acum două săptămâni”, a spus Prigojin, potrivit Meduza.

„El este angajat nu numai în construcţia de structuri defensive, ci şi în crearea unei miliţii populare pe teritoriul regiunii Belgorod. Mai multe companii produc elementele necesare structurilor defensive, iar instructorii Wagner pregătesc cetăţenii care vor apăra graniţele regiunii. Fără îndoială, suntem gata să oferim tot sprijinul posibil altor regiuni care trebuie să se ocupe de apărarea lor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici