ONU a lansat prima sa operaţiune de ajutor alimentar în Ucraina

ONU a anunţat vineri că a lansat prima sa operaţiune de ajutor alimentar în Ucraina şi speră să ajute 120.000 de persoane în următoarele şase luni, în condiţiile în care primele raţii au ajuns în est, la Doneţk şi Lugansk.

293 afișări
Imaginea articolului ONU a lansat prima sa operaţiune de ajutor alimentar în Ucraina

ONU a lansat prima sa operaţiune de ajutor alimentar în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru prima sa operaţiune în Ucraina, Programul Alimentar Mondial (PAM) distribuie ajutor alimentar persoanelor vulnerabile afectate de conflict, distribuind alimente în centrele de tranzit şi adăposturile publice din Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei", a precizat PAM.

Organizaţia speră să ajute 120.000 de persoane în Ucraina în următoarele şase luni. Operaţiunea ar urma să coste 15 milioane de dolari.

De la începutul lui septembrie, PAM, în cooperare cu parteneri locali, a distribuit 10.000 de raţii alimentare cotidiene, pentru a hrăni 2.000 de persoane timp de cinci zile.

PAM intenţionează să-şi extindă rapid operaţiunile şi să distribuie până la sfârşitul lunii 90.000 de raţii alimentare cotidiene, pentru a răspunde nevoilor a 18.000 de persoane timp de cinci zile.

Persoanele care primesc ajutor sunt majoritatea persoane strămutate vulnerabile, precum bolnavii, femeile însărcinate şi bătrânii.

PAM subliniază că este vorba despre "primul răspuns" al său în criza din Ucraina. Acesta vine "în urma unei cereri de asistenţă (...) din partea Guvernului Ucrainei".

Peste 310.000 de persoane au fost strămutate în interiorul Ucrainei din cauza conflictului, potrivit PAM, care citează datele de la Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici