ONU aprobă noi negocieri pentru implementarea foii de parcurs din 2012 privind Siria - VIDEO

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o nouă propunere vizând să pună capăt războiului din Siria, care invită părţile în conflict să negocieze în cadrul unor grupuri de lucru modul de implementare a foii de parcurs din 2012 cu privire la formarea unui guvern de tranziţie, relatează Euronews.

83 afișări
Imaginea articolului ONU aprobă noi negocieri pentru implementarea foii de parcurs din 2012 privind Siria - VIDEO

ONU aprobă noi negocieri pentru implementarea foii de parcurs din 2012 privind Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sunt propuse negocieri în cadrul unor "grupuri de lucru", în contextul în care participanţii par să nu fie pregătiţi să ia parte la negocieri directe.

Această iniţiativă diplomatică intervine pe fundalul intensificării atacurilor aeriene în Siria, condamnate ferm de ONU din cauza victimelor civile.

"Sunt absolut îngrozit de dispreţul total al tuturor părţilor din acest conflict faţă de viaţa civililor. Atacurile asupra civililor sunt ilegale, inacceptabile şi este necesar să înceteze", a declarat la Damasc Stephen O’Brien, Înaltul Reprezentant ONU pentru Afaceri Umanitare.

Armata siriană a bombardat luni o zonă din nord-estul Damascului, după ce duminică a efectuat un atac asupra unui district aflat sub controlul rebelilor, omorând aproximativ 100 de persoane într-o piaţă.

Atacul de la Duma este unul dintre cele mai sângeroase atacuri de acest fel comise în cei patru ani de război, în care au fost omorâţi aproape un sfert de milion de oameni, iar alte aproximativ zece milioane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici