ONU cere Atenei să-i evacueze pe cei 17.000 de refugiaţi de pe Insula Lesbos la Pireu

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a îndemnat Atena să evacueze de urgenţă cei aproximativ 17.000 de refugiaţi "înghesuiţi" pe insula greacă Lesbos, relatează Euronews.

555 afișări
Imaginea articolului ONU cere Atenei să-i evacueze pe cei 17.000 de refugiaţi de pe Insula Lesbos la Pireu

ONU cere Atenei să-i evacueze pe cei 17.000 de refugiaţi de pe Insula Lesbos la Pireu (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Refugiaţii dorm sub cerul liber în zona portului, aşteptând ca autorităţile elene să le elibereze permise cu care să urce la bordul unor feriboturi către Atena şi să-şi continue călătoria spre vestul Europei.

Situaţia sanitară şi a apei potabile de pe insulă sunt disperate, iar refugiaţi furioşi sunt implicaţi în mod frecvent în confruntări cu poliţia greacă antirevoltă.

Locuitorii insulei consideră situaţia intolerabilă.

Refugiaţii de pe insulă abia aşteaptă să plece.

"Nu-mi pasă în care ţară din Europa mă duc sau dacă rămân în Grecia, atât timp cât mă respectă ca om şi îmi pot aduce familia să locuiască împreună cu mine. Asta e tot ce vreau", a declarat un irakian resemnat.

UNHCR îndeamnă ca refugiaţii să fie îmbarcaţi pe feriboturi, fără documente, şi să fie înregistraţi în portul Pireu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici