ONU: Circa 34.000 de persoane sunt deplasate ca efect al crizei din Ucraina

Naţiunile Unite au evocat luni existenţa a 34.000 de persoane deplasate ca efect al conflictului din Ucraina, dar doar 19.000 au fost identificate până acum de personalul ONU.

117 afișări
Imaginea articolului ONU: Circa 34.000 de persoane sunt deplasate ca efect al crizei din Ucraina

ONU: Circa 34.000 de persoane sunt deplasate ca efect al crizei din Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În total, estimarea este de 34.000 de deplasaţi", anunţă Biroul ONU pentru coordonarea Afacerilor Umanitare (Ocha).

"Dintre aceşti 34.000, 19.000 au fost identificaţi", fiind din Crimeea şi din estul Ucrainei, adaugă instituţia.

"Avem şi raportări credibile privind mişcări ale persoanelor în provinciile Doneţk şi Lugansk, dar nu avem personal în aceste zone; există o estimare de 15.000 de persoane la Slaviansk", afirmă Valerie Amos, comisarul ONU pentru Afaceri umanitare.

Pe 20 mai, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) estima că circa 10.000 de persoane, în principal etnici tătari, sunt deplasate în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici