ONU: Nu există probe oficiale privind utilizarea de arme chimice în Siria

Comisia de anchetă internaţională independentă privind Siria, mandatată de ONU, a anunţat luni că "nu a ajuns la rezultate care să-i permită să conchidă că arme chimice au fost utilizate de părţile aflate în conflict".

239 afișări
Imaginea articolului ONU: Nu există probe oficiale privind utilizarea de arme chimice în Siria

ONU: Nu există probe oficiale privind utilizarea de arme chimice în Siria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În consecinţă, în momentul de faţă, Comisia nu este în măsură să comenteze aceste acuzaţii", adaugă un comunicat, care pare să respingă declaraţiile făcute presei de către unul din membrii săi, procurorul elveţian Carla del Ponte, care a vorbit despre utilizarea gazului sarin de către rebeli.

"Potrivit mărturiilor pe care le-am strâns, rebelii au folosit arme chimice, făcând uz de gaz sarin", a declarat del Ponte, într-un interviu acordat postului de radio elveţiano- italian, în noaptea de duminică spre luni.

"Anchetele noastre vor trebui aprofundate, verificate şi confirmate prin noi mărturii, dar potrivit celor pe care le-am putut stabli până în prezent, pentru moment opozanţii regimului sunt cei care au folosit gaz sarin", a adăugat del Ponte, care este fost procuror al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici