ONU se teme de represalii ale regimului lui Muammar Kadhafi asupra civililor în Libia

ONU a declarat vineri că se teme de represalii ale regimului lui Muammar Kadhafi asupra civililor, în condiţiile în care comunitatea internaţională discută despre o intervenţie militară în Libia.

15 afișări
Imaginea articolului ONU se teme de represalii ale regimului lui Muammar Kadhafi asupra civililor în Libia

ONU se teme de represalii ale regimului lui Muammar Kadhafi asupra civililor în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem extrem de preocupaţi de represaliile împotriva susţinătorilor opoziţiei", care ar putea fi comise "de forţele proguvernamentale şi de agenţii de securitate în Libia", a declarat Rupert Colville, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

"Nimeni nu ştie ce se întâmplă în oraşele care erau anterior în mâinile opoziţiei şi care au fost recâştigate de forţele guvernamentale", a adăugat el, la o conferinţă de presă.

El a declarat că Înaltul Comisariat "este foarte preocupat de faptul că Guvernul (lui Kadhafi) ar putea exercita o pedeapsă colectivă", subliniind că nu îşi face "nicio iluzie în legătură cu ce este capabil să facă acest regim".

Consiliul de Securitate al ONU a votat joi seară o rezoluţie care aprobă recursul la forţă împotriva regimului colonelului Muammar Kadhafi, deschizând calea unor atacuri aeriene, iminente, potrivit Franţei.

Colville a salutat votarea rezoluţiei, apreciind că este vorba despre "o manifestare importantă a angajamentului comunităţii internaţionale faţă de principiul «responsabilităţii de protejare» a civililor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici