ONU: Situaţia pe teren în Siria nu este bună, iar armistiţiul este fragil

Situaţia pe teren în Siria "nu este bună", a apreciat vineri Ahdmad Fawzi, purtătorul de cuvânt al emisarului special al ONU şi Ligii Arabe pentru Siria Kofi Annan, subliniind că armistiţiul este "foarte fragil".

174 afișări
Imaginea articolului ONU: Situaţia pe teren în Siria nu este bună, iar armistiţiul este fragil

ONU: Situaţia pe teren în Siria nu este bună, iar armistiţiul este fragil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia pe teren nu este bună. Este un armistiţiu foarte fragil", a declarat Fawzi într-o conferinţă de presă.

El a subliniat, în acest sens, că se înregistrează "victime" în fiecare zi.

În timp ce violenţele continuă, Guvernul sirian a semnat joi un acord preliminar asupra protocolului care reglementează activitatea observatorilor trimişi de ONU pentru a monitoriza fragila încetare a focului.

Acest acord îi vizează atât pe membrii echipei de pregătire, cât şi pe cei ai misiunii complete, a precizat Fawzi vineri, la Geneva, explicând că în acest fel nu va mai fi necesar ca ONU şi Damascul să renegocieze modalităţile staţionării observatorilor.

Conform acordului, observatorii dispun de o libertate deplină de mişcare şi pot contacta orice persoane doresc, a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al lui Annan a adăugat că, pentru moment, echipa de pregătire a misiunii numără şapte membri pe teren. "Încă doi vor sosi luni", a anunţat el.

Alţi observatori urmează să sosească, de asemenea, săptămâna viitoare, a continuat Fawzi, exprimându-şi speranţa ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să dea undă verde cât mai rapid trimiterii misiunii complete de observatori, de aproximativ 300 de persoane.

"Noi ne pregătim pentru desfăşurarea (misiunii complete), deoarece credem că aceasta va sosi", a mai spus Fawzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici