ONU trimite o unitate specială în Libia pentru protejarea personalului său

ONU a decis să trimită o unitate specială de 235 de militari în Libia pentru a-şi proteja personalul şi instalaţiile de la faţa locului, din cauza lipsei de securitate în creştere în ţară, au declarat miercuri diplomaţi citaţi de AFP.

225 afișări
Imaginea articolului ONU trimite o unitate specială în Libia pentru protejarea personalului său

ONU trimite o unitate specială în Libia pentru protejarea personalului său (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Conform ambasadorului chinez la ONU Liu Jieyi, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat o cerere scrisă a secretarului general Ban Ki-moon.

În această scrisoare, Ban a subliniat că personalul ONU din Libia este "sub o ameninţare ridicată de atac" din cauza tensiunilor de la Tripoli şi "în lipsa forţelor de securitate naţionale de încredere".

Forţa de protecţie, ai cărei membri vor veni din misiuni de menţinere a păcii ale ONU, va păzi sediul Naţiunilor Unite de la Tripoli. "Vor juca un rol în descurajarea oricăror extremişti care sunt ostili personalului străin", a adăugat scrisoarea.

Cei 235 de militari vor putea de asemenea ajuta la evacuarea, în caz de nevoie, a celor 200 de membri ai Misiunii ONU în Libia (UNSMIL).

Ambasadele străine şi-au sporit securitatea în urma atacului împotriva consulatului american de la Benghazi, care s-a soldat cu patru morţi printre care ambasadorul american în septembrie 2012. Ambasada Franţei şi cea a Emiratelor Arabe Unite la Tripoli au fost ulterior ţintele unor atacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici