Opoziţia egipteană cere o reuniune de urgenţă cu preşedintele

Una dintre figurile principale ale opoziţiei egiptene, Mohamed ElBaradei, a cerut miercuri o reuniune de urgenţă cu preşedintele Mohamed Morsi pentru a încerca să rezolve criza cu care se confruntă ţara.

157 afișări
Imaginea articolului Opoziţia egipteană cere o reuniune de urgenţă cu preşedintele

Mohamed Morsi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Avem nevoie imediat de o reuniune între preşedinte, miniştrii Apărării şi de Interne, partidul aflat la putere, curentul salafist şi Frontul Salvării (FSN) pentru a lua măsuri urgente în scopul de a pune capăt violenţei şi de a începe un dialog serios", a declarat într-un mesaj postat pe Twitter, ElBaradei, coordonator al FSN.

Preşedintele Morsi le-a cerut luni reprezentanţilor opoziţiei dar şi partidelor islamiste care îl susţin să aibă un dialog naţional. Frontul Salvării Naţionale a respins deja această propunere, calificând-o ca fiind "goală de sens" şi "de faţadă".

Frontul, care a făcut apel la organizarea unor manifestaţii în Egipt, vineri, cere în special ca preşedintele să îşi asume responsabilitatea violenţelor sângeroase din ultimele zile şi formarea unui Guvern de uniune naţională.

FSN a anunţat, miercuri, într-un comunicat că unii dintre liderii săi se vor reuni în cursul zilei cu reprezentanţii principalului partid salafist Al-Nur, ca răspuns la o invitaţie lansată de această formaţiune islamistă ultraconservatoare de a discuta despre "deteriorarea situaţiei".

Egiptul se confruntă, de joi seara, cu violenţe soldate cu peste 50 de morţi, majoritatea la Port-Said (nord-est). Confruntările din acest oraş au început sâmbătă după condamnarea la moarte a 21 de suporteri de fotbal locali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici