Opoziţia islamistă din Iordania este nemulţumită de comportamentul ambasadorului american

Opoziţia islamistă iordaniană a denunţat luni "comportamentul şocant" al ambasadorului Statelor Unite, care a dansat alături de săteni, la inaugurarea unui proiect finanţat de Washington.

156 afișări
Imaginea articolului Opoziţia islamistă din Iordania este nemulţumită de comportamentul ambasadorului american

Stuart E. Jones (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

După inaugurarea oficială a unui proiect, în valoare de 140 de milioane de dolari, în provincia Irbid (nord), joia trecută, ambasadorul Stuart E. Jones s-a alăturat oficialilor şi femeilor care dansau dabke, un dans tradiţional de grup, în timpul căruia dansatorii se ţin de mâini şi fac paşi ritmici.

"Acesta este un comportament şocant pentru iordanienii care ştiu foarte bine că America şi entitatea sionistă (Israelul) sunt două feţe ale aceleiaşi monede", susţine partidul Frontul Acţiunii Islamice, ramura politică a mişcării Fraţii Musulmani în Iordania.

"Condamnăm astfel de acţiuni în satele noastre şi cerem Guvernului să se asigure că diplomaţii se comportă conform rolului lor", a adăugat acest partid de opoziţie.

Dabke este un dans specific pentru Liban, Siria, Irak şi palestinieni.

Iordania este un aliat-cheie al Statelor Unite în regiune şi beneficiază de un ajutor militar şi economic important din partea Washingtonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici