Opt persoane, inclusiv români, au fost salvate de la sclavie într-o fermă din Marea Britanie

Opt persoane, inclusiv români, au fost salvate de poliţia britanică dintr-o fermă din Hampshire, în sud-vestul Marii Britanii, în urma unei investigaţii privind explotarea în condiţii similare sclaviei, relatează The Irish Times, în ediţia online.

813 afișări
Imaginea articolului Opt persoane, inclusiv români, au fost salvate de la sclavie într-o fermă din Marea Britanie

Opt persoane, inclusiv români, au fost salvate de la sclavie într-o fermă din Marea Britanie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani, proveneau din România, Letonia şi Polonia şi se aflau în ferma Little Testwood din Calmore.

Cele opt persoane au fost transportate într-un centru special, pentru a primi consiliere şi ajutor.

În urma percheziţiei la fermă, poliţia a confiscat echipament industrial care, cel mai probabil, a fost furat.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 27 de ani din Luton a fost arestat sub acuzaţia că a ţinut alte persoane în sclavie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici