Oraşul Misrata a fost bombardat din nou de forţele lui Muammar Kadhafi

Oraşul Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli, a fost supus din nou, sâmbătă, bombardamentelor forţelor loiale liderului libian Muammar Kadhafi, soldate cu cel puţin trei morţi, au anunţat un purtător de cuvânt al rebelilor şi un medic.

21 afișări
Imaginea articolului Oraşul Misrata a fost bombardat din nou de forţele lui Muammar Kadhafi

Oraşul Misrata a fost bombardat din nou de forţele lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca în fiecare zi, forţele lui Kadhafi au bombardat oraşul Misrata şi lunetişti continuă să terorizeze populaţia", a declarat acest purtător de cuvânt, sub acoperirea anonimatului. "Au fost morţi şi răniţi", a adăugat el.

Un medic contactat de AFP a declarat ulterior că trei persoane au fost ucise sâmbătă, ridicând numărul morţilor la 117 începând de la 18 martie, în ofensiva forţelor pro-Kadhafi împotriva acestui oraş, al treilea din ţară şi cel mai important dintre cele controlate de rebeli în vest.

Purtătorul de cuvânt al insurgenţilor a afirmat de altfel că "zeci de lunetişti au fost trimişi sâmbătă la Misrata", unde forţele loiale colonelului Kadhafi au "evacuat cu forţa" casele situate la intrarea vestică în oraş.

"Misrata este în pericol. Cerem o intervenţie urgentă a comunităţii internaţionale pentru a proteja populaţia", a insistat el.

La scurt timp, acest purtător de cuvânt a precizat că avioane ale coaliţiei survolau oraşul, sâmbătă seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici