Oraşul New York a înregistrat în 2010 cea mai caldă vară din istoria sa

Oraşul New York s-a confruntat în 2010 cu cea mai caldă vară din istoria sa, înregistrând temperaturi medii de 25,4 grade Celsius, a anunţat miercuri serviciul local de meteorologie, citat de AFP.

198 afișări
Imaginea articolului Oraşul New York a înregistrat în 2010 cea mai caldă vară din istoria sa

Oraşul New York a înregistrat în 2010 cea mai caldă vară din istoria sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceasta a fost cea mai caldă vară la New York din 1869 şi până în prezent, potrivit măsurătorilor zilnice efectuate de staţia din Central Park", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice naţionale.

Vara lui 2010, adică, potrivit serviciilor meteorologice, lunile iunie, iulie şi august, a bătut recordul de 25,2 grade Celsius, înregistrat în timpul caniculei din 1966, în timpul căreia au murit peste 1.100 de persoane, majoritatea bătrâni.

În oraş s-au înregistrat temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius timp de peste două săptămâni, doar în luna iulie. Temperatura aerului a atins valoarea de 39,4 grade Celsius la 6 iulie, un record pentru această dată. Recordul zilei cu cea mai ridicată temperatură, nu a fost, încă, depăşit, de la 9 iulie 1936 şi până în prezent, dată la care, în Central Park s-au înregistrat 41,1 grade Celsius.

Serviciile meteorologice din New York anunţau pentru ziua de miercuri temperaturi de 35,5 grade Celsius, după care va urma o uşoară răcire a vremii, începând de joi.

Belarusa Viktoria Azarenka, cap de serie numărul zece, a leşinat miercuri, în cel de al doilea tur al US Open, la Flushing Meadows, aparent din cauza căldurii prea puternice. Potrivit postului american de televiziune ESPN, temperatura a atins, la prânz, 41 de grade Celsius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici