Organizaţia de Tineret a PPE promovează un proiect de creare de locuri de muncă pentru tineri în UE

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular European (YEPP) a prezentat, luni, la Cluj-Napoca, un proiect de creare de locuri de muncă pentru tinerii din UE, care vizează angajarea pe piaţa muncii a zece milioane de persoane, în următorii cinci ani.

140 afișări
Imaginea articolului Organizaţia de Tineret a PPE promovează un proiect de creare de locuri de muncă pentru tineri în UE

Organizaţia de Tineret a PPE promovează un proiect de creare de locuri de muncă pentru tineri în UE (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele YEPP, Konstantinos Kyranakis, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj, că proiectul privind crearea de locuri de muncă pentru tineri, agreat de instituţiile europene de la Bruxelles, trebuie susţinut la nivelul parlamentelor naţionale ale statelor membre UE.

"YEPP a iniţiat în urmă cu câteva luni o campanie de promovare a unui proiect care vizează crearea de locuri de muncă pentru tineri la nivelul UE. Acest proiect se bazează pe mai multe priorităţi, printre care se numără zero birocraţie pentru antreprenori, astfel încât aceştia să poată angaja un număr mare de tineri. Ne-am făcut vocea cunoscută în instituţiile europene, iar acest proiect a fost prezentat Comisiei Europene, Parlamentului European şi altor instituţii care îl agreează, iar acum vrem să îl promovăm la nivelul parlamentelor naţionale ale statelor membre UE, pentru a fi preluat de legislaţia internă. Şomajul la nivelul UE afectează peste şase milioane de tineri, iar proiectul YEPP urmăreşte crearea a zece milioane de locuri de muncă pentru tinerii din UE, în următorii cinci ani", a spus Kyranakis.

Potrivit acestuia, proiectul YEPP urmează să fie prezentat Parlamentului de la Bucureşti de cel mai tânăr deputat UDMR, Molnar Zsolt.

La finalul conferinţei de presă, Konstantinos Kyranakis şi Molnar Zsolt au semnat un protocol de colaborare privind susţinerea proiectului YEPP.

Konstantinos Kyranakis s-a întâlnit, luni, la Cluj-Napoca, cu Prezidiul Conferinţei Tineretului Maghiar din România (MIERT), organizaţie care este membră a YEPP şi care activează pe lângă UDMR, cu coordonatorii proiectului Cluj-Napoca - Capitală Europeană de Tineret 2015 şi va susţine o prezentare la Universitatea Sapientia din municipiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici