Organizaţia Save The Children publică în presa britanică numele a 373 de copii ucişi în Gaza

Numele şi vârstele a 373 de copii ucişi în Fâşia Gaza, în cursul intervenţiei israeliene, au fost publicate miercuri pe o pagină întreagă, pe fond negru, în principalele cotidiene britanice, la iniţiativa organizaţiei Save The Children.

105 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Save The Children publică în presa britanică numele a 373 de copii ucişi în Gaza

Organizaţia Save The Children publică în presa britanică numele a 373 de copii ucişi în Gaza (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cu titlul "În memoria celor 373 de copii ucişi în Gaza", care se referă la datele comunicate de ONU şi de Ministerul palestinian al Sănătăţii privind copiii ucişi între 8 iulie şi 3 august, această pagină de publicitate plătită de organizaţia neguvernamentală a fost publicată în The Guardian, The Times, Daily Telegraph şi The Independent.

"Numele copiilor, dintre care unii nu aveau decât câteva luni, scrise cu alb pe fond negru arată tragedia care s-a abătut asupra copiilor din Gaza", a afirmat Justin Forsyth, directorul Save The Children.

"Moartea unui copil este deja prea mult, dar cea a 373 este o atrocitate care pătează conştiinţa lumii", a adăugat el.

"Ajutaţi-ne să garantăm că aceştia sunt ultimii", scrie organizaţia sub lista numelor, cerând un "armistiţiu permanent".

"Pentru binele copiilor şi al familiilor lor, sperăm că acest armistiţiu va dura. Este absolut necesar, pentru că serviciile esenţiale din Gaza au fost distruse complet şi este greu să ajungem la copiii cei mai vulnerabili, victime ale acestui conflict", a declarat într-un alt comunicat David Hassell, din cadrul organizaţiei britanice.

"Nu sunt suficiente 72 de ore pentru a face faţă distrugerilor şi nevoilor umanitare", a adăugat el.

"Pe termen lung, avem nevoie de un acord de pace care apără demnitatea şi securitatea israelienilor şi palestinienilor şi care include încheierea blocadei pentru a permite Fâşiei Gaza să înceapă să se refacă", a continuat el.

Potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, războiul din Fâşia Gaza a provocat moartea a 1.875 de persoane, între care 430 de copii şi adolescenţi şi 243 de femei. De partea israeliană, 64 de militari şi trei civili au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici