Osama ben Laden este implicat în complotul terorist care viza ţări europene

Liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, este implicat în proiecte de atentate care vizau Franţa, Germania, Marea Britanie şi probabil chiar Statele Unite, informează postul american de radio NPR.

54 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden este implicat în complotul terorist care viza ţări europene

Osama ben Laden este implicat în complotul terorist care viza ţări europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urmă cu mai multe luni, liderul al-Qaida le-a ordonat susţinătorilor săi să lanseze atacuri de genul celui de la Bombay (India) în cel puţin trei ţări europene - Franţa, Germania şi Marea Britanie -, anunţă National Public Radio (NPR) citând surse din cadrul serviciilor de informaţii.

"Ştim că Osama ben Laden a emis acest ordin. Nu credem că Statele Unite nu figurează pe lista sa cu obiectivele strategice", precizează unul dintre oficialii citaţi.

Serviciile de informaţii occidentale au dezvăluit un complot al unor celule al-Qaida care intenţionau să producă atacuri în Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Potrivit NPR, persoane înarmate intenţionau să deschidă focul în locaţii turistice frecventate din Europa şi să preia controlul asupra hotelurilor, conform unui nou stil al reţelei al-Qaida.

În noiembrie 2008, zece islamişti înarmaţi au deschis focul în oraşul indian Bombay, omorând 166 de persoane şi rănind alte 300.

Potrivit NPR, terorişti care urmau să participe la noul complot sunt deja în Europa, iar alţii ar putea ajunge în spaţiul comunitar folosind paşapoarte europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici