Osama ben Laden "valorează mai mult viu decât mort" pentru SUA

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, valorează mai mult viu decât mort pentru SUA, deoarece moartea lui ar declanşa atacuri "foarte, foarte urâte" din partea militanţilor, a declarat pentru o revistă Omar Ossama ben Laden, unul dintre fiii liderului terorist, relatează The Times, în ediţia online.

24 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden "valorează mai mult viu decât mort" pentru SUA

Osama ben Laden "valorează mai mult viu decât mort" pentru SUA

Osama ben Laden a câştigat deja războiul împotriva terorismului, pentru că şi-a atins obiectivul de a umili Statele Unite, a declarat cel de-al patrulea fiu al lui ben Laden, într-un interviu pentru revista Rolling Stone, realizat parţial într-un club de strip-tease din Damasc. Liderul terorist probabil nu va mai simţi nevoia să lanseze alte atacuri importante, a continuat fiul acestuia. Va fi "mai rău când va muri" Osama ben Laden, a apreciat el, adăugând că atunci "în lume va fi foarte, foarte urât. Va fi un dezastru".

El a apreciat că decizia preşedintelui Barack Obama de a suplimenta trupele în Afganistan a fost o "mare greşeală", care va produce pagube economiei SUA. "Dacă aş fi fost în locul lui, primul lucru pe care l-aş fi făcut ar fi fost să închei un armistiţiu. Ulterior, timp de şase luni sau un an, nu ar avea loc lupte, nu ar exista soldaţi. Afganistanul nu poate fi câştigat niciodată. Acest lucru nu are a face cu tatăl meu, ci cu poporul afgan", a adăugat el.

Omar Ossama ben Laden, care a publicat o carte autobiografică şi s-a căsătorit cu o britanică, a declarat că l-a admirat pe fostul preşedinte Bill Clinton pentru hotărârea acestuia "isteaţă" de a ataca o tabără de antrenamente a tatălui său cu rachete de croazieră, pentru a răzbuna atacarea intereselor Statelor Unite în Africa.

"Nu l-a prins pe tatăl meu, dar, după tot acest război în Afganistan, tot nu l-au prins", a declarat fiul liderului terorist. "Au cheltuit sute de miliarde (de dolari). America ar fi ţinut, mai bine, aceşti bani pentru economia ei. În timpul lui Clinton, America era foarte, foarte isteaţă. Nu ca un taur care aleargă spre o eşarfă roşie", a spus el.

Bărbatul a mai declarat că tatăl său a fost "încântat" când George W. Bush a fost ales preşedinte. "Tatăl meu a fost atât de fericit. De acest fel de preşedinte are nevoie, unul care va ataca, va cheltui bani şi va destrăma ţara", a spus acesta. În opinia sa, Osama ben Laden ar fi preferat ca John McCain să devină preşedinte, şi nu Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici