OSCE: Primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina a fost „competitiv” şi „bine organizat”

Primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, care s-a desfăşurat duminică, a fost "competitiv" şi "bine organizat", a comunicat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a trimis peste 50 de echipe de observatori pentru a monitoriza scrutinul, informează agenţia Dpa.

679 afișări
Imaginea articolului OSCE: Primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina a fost „competitiv” şi „bine organizat”

OSCE: Scrutinul prezidenţial din Ucraina a fost "competitiv" şi "bine organizat"

"Alegătorii au avut o opţiuni multe şi au ieşit în număr mare", a declarat coordonatorul special al OSCE, Ilkka Kanerva.

Organizaţia europeană a avut peste 50 de echipe de observatori în Ucraina, a declarat Doris Barnett, liderul delegaţiei germane la Adunarea parlamentară a OSCE.

"Ziua alegerilor a fost bine administrată şi fără tulburări", a adăugat Barnett.

Scrutinul s-a desfăşurat în contextul unei situaţii de securitate complicate, votul neputând fi organizat în regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi nici în zonele din estul Ucrainei controlate de rebelii proruşi, a transmis OSCE.

Organizaţia a comunicat că au fost observate totuşi unele deficienţe şi nereguli, menţionând acuzaţii privind utilizarea abuzivă a resurselor statului şi cumpărare de voturi.

Ministerul de Interne de la Kiev a indicat că au fost raportate peste 1,600 de presupuse încălcări ale legislaţiei electorale.

Actorul de comedie Vladimir Zelenski şi actualul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko, se poziţionează pe primele locuri după primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, urmând să se confrunte în cel de-al doilea tur, programat pe 21 aprilie, indică rezultatele parţiale date publicităţii de autoritatea electorală de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici