„Pagube semnificative” la siturile din Alep, incluse în patrimoniul mondial UNESCO, după cutremur

Agenţia culturală a Naţiunilor Unite UNESCO a anunţat că este „deosebit de îngrijorată" în legătură cu oraşul antic Alep din Siria, după ce a efectuat o evaluare a pagubelor suferite de siturile de patrimoniu din zonele afectate de cutremur.

454 afișări
Imaginea articolului „Pagube semnificative” la siturile din Alep, incluse în patrimoniul mondial UNESCO, după cutremur

Alep, clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial în pericol, a suferit distrugeri grave, multe clădiri fiind distruse. Una dintre structurile afectate este Cetatea Alepului, un mare palat medieval fortificat din centrul oraşului vechi.

„Au fost constatate pagube semnificative în cetate. Turnul vestic al zidului vechi al oraşului s-a prăbuşit, iar mai multe clădiri au fost slăbite", se arată în comunicatul UNESCO citat de Sky News.

Alep a fost centrul comercial al Siriei dinainte de război şi este considerat unul dintre cele mai vechi oraşe locuite continuu din lume, având pieţe, moschei şi băi publice.

În ceea ce priveşte Turcia, UNESCO a declarat că este întristată de vestea prăbuşirii mai multor clădiri de la Fortăreaţa Diyarbakir şi Grădinile Hevsel, un sit din patrimoniul mondial care datează din epoca antică a grecilor şi romanilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici