Pakistan: Cel puţin 12 morţi în explozia unei bombe la bordul unui tren

Explozia unei bombe la bordul unui tren de pasageri a provocat moartea a cel puţin 12 persoane şi rănirea altor aproximativ 40, marţi, în provincia pakistaneză Balucistan (sud-vest), teatrul unui conflict între grupările rebele secesioniste şi forţele armate, au anunţat oficialii.

68 afișări
Imaginea articolului Pakistan: Cel puţin 12 morţi în explozia unei bombe la bordul unui tren

Cel puţin 12 morţi în explozia unei bombe la bordul unui tren în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia a avut loc la Sibi, localitate situată la 160 de kilometri sud de capitala provinciei, Quetta, la bordul Jaffar Express, un tren de pasageri, au precizat autorităţile.

"Am găsit 11 morţi între resturile unui vagon de tren. Cadavrele erau carbonizate şi erau imposibil de identificat. Una dintre persoanele rănite a decedat din cauza rănilor la spitalul militar", a declarat pentru AFP Muhammad Nazar, un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei locale.

Un oficial guvernamental de rang înalt, Sher Khan Bazai, a confirmat acest bilanţ.

Balucistanul, provincie bogată în hidrocarburi cu suprafaţă comparabilă cu cea a Italiei, frontalieră cu Iranul şi Afganistanul, este devastată de un deceniu de un conflict între rebeliunea locală şi forţele armate.

Rebelii din Balucistan, regrupaţi în aproximativ şase mişcări, atacă în special forţele de ordine, simbolurile puterii şi instalaţiile strategice precum gazoductele şi căile ferate.

Trenul Jaffar Express a fost, în octombrie, ţinta unui atentat cu bombă soldat cu şase morţi.

Atacul de marţi, care nu a fost revendicat imediat, are loc la o zi după o operaţiune a paramilitarilor împotriva unui bastion al rebelilor în centrul provinciei care are importante zăcăminte miniere.

Potrivit forţelor pakistaneze, "aproximativ 40 de rebeli ai Armatei republicane din Balucistan (BRA) şi ai Armatei de eliberare a Balucistanului (BLA) au fost ucişi" în această operaţiune, un bilanţ care nu a putut fi confirmat din surse independente.

"Atacul împotriva trenului poate fi o reacţie faţă de operaţiunea în curs împotriva rebelilor, în particular faţă de marea ofensivă din ajun", a comentat ministrul pakistanez al transporturilor, Malik Saad Rafiq pentru postul privat de televiziune Geo TV.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici