Palatul prezidenţial şi sediul poliţiei din Kabul, atacate cu rachete

Palatul prezidenţial din Kabul şi sediul poliţiei din capitala Afganistanului au fost atacate cu rachete marţi, cu două zile înaintea alegerilor prezidenţiale din această ţară, însă nici o persoană nu a fost rănită, relatează Sky News.

19 afișări
Imaginea articolului Palatul prezidenţial şi sediul poliţiei din Kabul, atacate cu rachete

Palatul prezidenţial şi sediul poliţiei din Kabul, atacate cu rachete (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Rachetele care au vizat complexul prezidenţial fortificat au lovit zona unei bucătării şi clădiri de dormitoare, însă nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită. Deocamdată nu se ştie dacă preşedintele Hamid Karzai se afla în complex în momentul atacului.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid a afirmat, într-un mesaj transmis presei, că luptătorii au lansat patru rachete în capitală. Militanţii anunţaseră anterior că vor perturba alegerile de joi.

Atacul de marţi este o declaraţie a grupărilor insurgente potrivit cărora pot comite atentate în capitală oricând doresc, inclusiv în palatul prezidenţial, comentează Sky News.

Autorităţile au mobilizat importante efective ale forţelor de securitate în Kabul, pentru a preveni atacurile. Între timp, forţele NATO au anunţat că vor suspenda operaţiunile militare în timpul scrutinului, în urma unui ordin similar primit de forţele afgane de la Karzai, care a făcut apel la un armistiţiu pentru ziua alegerilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici