Papa Benedict al XVI-lea, întâmpinat de mii de pelerini la Santiago de Compostella

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns sâmbătă în oraşul Santiago de Compostella, unde începe o vizită de două zile în Spania, fiind aşteptat de mii pelerini.

26 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea, întâmpinat de mii de pelerini la Santiago de Compostella

Papa Benedict al XVI-lea, întâmpinat de mii de pelerini la Santiago de Compostella (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulţimea adunată în faţa catedralei din secolul al XII-lea unde Suveranul Pontif urmează să susţină o slujbă sâmbătă după-amiază poartă drapele în culorile Vaticanului, galben şi alb.

Suveranul Pontif urmează să lanseze un avertisment în legătură cu riscurile "decreştinării" Europei şi ale "ideii că pentru a fi deplin uman trebuie să te eliberezi de orice tradiţie religioasă", a afirmat secretarul Congregaţiei pentru cler, Celso Morga.

Conform unei estimări a Arhiepiscopiei din Santiago de Compostella, la slujba de sâmbătă sunt aşteptate circa 200.000 de persoane.

În cea de-a doua zi a vizitei, Papa Benedict al XVI-lea se va afla la Barcelona, unde va ridica la rang de bazilică Sagrada Familia, edificiu de proporţii care domină oraşul catalan, proiectat de arhitectul Antoni Gaudi şi aflat încă în construcţie la 128 de ani de la începerea lucrărilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici