Papa Francisc: Războiul este o industrie a morţii

Războiul este o industrie a morţii, a declarat luni Papa Francisc în faţa a aproximativ 7.000 de copii de diverse naţionalităţi reuniţi la Vatican, pentru a asculta discursul Suveranului Pontif, relatează Euronews, în pagina electronică.

1289 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Războiul este o industrie a morţii

Papa Francisc: Războiul este o industrie a morţii (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Pacea trebuie construită în fiecare zi", i-a spus el unui copil. "Pacea nu este un produs industrial, este un produs fabricat de mână! Multe persoane puternice nu vor pacea pentru că trăiesc din război. Este o industrie a morţii!", a declarat el.

Evenimentul a fost organizat de fundaţia Peace Factory pentru creşterea gradului de conştientizare a importanţei păcii, pentru promovarea integrării interculturale şi multietnice.

Papa a legat războiul de lăcomie şi de sistemul economic actual, subliind că problema este globală şi afectează pe toată lumea, afirmă Telesur, în pagina electronică.

"Sistemul economic orbitează în jurul banilor şi nu al femeilor şi bărbaţilor (...) Diavolul se manifestă prin lăcomie şi de aceea ei nu vor pacea", a adăugat Suveranul Pontif. El a precizat, de asemenea, că războaiele distrug vieţi, distrug sănătatea şi educaţia şi că de ele beneficiază un grup restrâns de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici